Aviat farà un any que la Jenny i l’Esther, aficionades a la cuina i persones que acompanyem des del SRC Maresme i l’SRC Burriac, respectivament, comparteixen els seus coneixements culinaris amb els joves que atenem al  programa d’Atenció Específica a Trastorns Psicòtics Incipients.

L’activitat de cuina es realitza un cop al mes a l’emblemàtic Mercat Plaça de Cuba de Mataró. La Jenny i l’Esther ensenyen als nois i noies a fer receptes fàcils i gustoses, ideals per a iniciar-se en el món dels fogons. De tant en tant fan algun plat més complicat, com ara la paella.

 

Una sinergia beneficiosa per a tots

Crear activitats entre persones que atenem de diferents grups és, en la majoria dels casos, una pràctica molt interessant. Més enllà de la dinàmica en sí i el benefici més evident, com seria en aquest cas aprendre a cuinar, sovint aquestes trobades fan reflexionar sobre les diferents realitats existents. Això esdevé un exercici de lluita contra l’estigma cap al propi col·lectiu i cap a d’altres.

Esperem que aquest curs de cuina ajudi als joves a ser més autònoms en el seu dia a dia. Així mateix, desitgem que l’Esther i la Jenny estiguin gaudint moltíssim de l’experiència de ser mestres cuineres.