El projecte “Dona’m eines” forma part del programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials de Fundació La Caixa. S’ha iniciat recentment i s’allargarà fins a finals del 2022. Té per objectiu millorar la ocupabilitat i les competències d’una vintena de dones amb discapacitat i/o problemes de salut mental a fi de disminuir les desigualtats de gènere i/ o diversitat funcional.

 

PER QUÈ UN GRUP NOMÉS DE DONES?

Hem volgut fer un grup només de dones ja que, tot i que considerem que tant els homes com les dones poden trobar-se  en situacions de vulnerabilitat per diferents causes, cal incidir més en les dones perquè pateixen situacions de discriminació només pel fet de ser dones. És a dir, el gènere no és en si mateix un factor de vulnerabilitat sinó de discriminació.  Així doncs, a “Dona’m eines” tindrem en compte les desigualtats que puguin actuar com a factor de discriminació envers les dones.

Diversos estudis demostren una pitjor salut mental en les dones. Les condicions de vida desiguals entre homes i dones, juntament amb els models imperants de masculinitat i feminitat hegemònics, poden explicar les desigualtats existents de gènere en la salut mental. Amb aquest grup es pretén apoderar a la dona, tenint en compte les especificitats del col·lectiu.

 

UN APODERAMENT DE LA DONA EN EL SEU CAMÍ CAP A LA INSERCIÓ LABORAL BASAT EN L’APRENENTATGE

La fita principal del projecte és apoderar a les dones en el seu procés d’inserció laboral dotant-les d’eines que els hi permetin millorar les seves competències. Donarem especial èmfasi a l’aprenentatge de com utilitzar recursos digitals a fi de poder continuar amb la cerca si cal que sigui en format exclusivament telemàtic.

“Dona’m eines” també cerca incentivar activitats basades en temàtiques que interessin a les dones, així com incloure’n de vinculades amb la igualtat de gènere i d’oportunitats.

Tot això, donant un suport individualitzat i fent un seguiment constant en tot el seu procés d’inserció laboral per aconseguir, en definitiva, la reducció de la bretxa entre homes i dones recolzant el concepte d’igualtat d’oportunitats.

 

FINS A NOU CÀPSULES FORMATIVES PER ACONSEGUIR-HO

“Dona’m eines” oferirà aquest acompanyament a través de diverses càpsules formatives. Concretament, sobre  motivació laboral, definició d’objectiu laboral, orientació i identificació de perfils professionals, explicació dels canals de recerca de feina, formació sobre el currículum vitae, la carta de presentació, l’entrevista ocupacional i el mercat laboral. I, també, assessorament laboral i una càpsula sobre igualtat de gènere i oportunitats.

 

Iniciem aquest nou projecte amb molta il·lusió, especialment, pel seu objectiu intrínsec de lluitar contra les desigualtats de gènere.