12 persones, de les 15 candidates, han aconseguit un contracte laboral. Faran suplències com a personal de neteja de diferents centres d’atenció primària durant els propers tres mesos. Tal i com comenta l’equip del servei de Formació i Intermediació Laboral del CFP: “Ha estat tot un èxit”. 

INGESAN OHL és una empresa col·laboradora i fidelitzada al CFP des de fa més de 10 anys. Es trobava amb la necessitat de cobrir diferents llocs de feina al sector de la neteja durant les vacances d’estiu. És per això que va demanar al Servei de Formació i Intermediació Laboral cobrir els llocs de feina vacants amb les persones usuàries. L’equip del servei de seguida es va posar a treballar. Des del CFP vam fer una preselecció entre les persones que atenem i d’altres que acompanyen SIL-ECOM i la Oficina Tècnica Laboral (OTL) de la Comunitat Terapèutica del Maresme. Totes elles conviuen amb una discapacitat, una problemàtica de salut mental i/o estan en risc d’exclusió social.

 

CÀPSULA FORMATIVA EXPRÉS I TREBALL PER A PREPARAR LES CANDIDATURES

Durant la preselecció es va veure la necessitat de nodrir de més coneixements a algunes de les persones candidates. És per això que, el servei de Formació i Intermediació Laboral, va oferir una formació teòrica-pràctica a aquelles persones que tenien menys experiència al sector de la neteja. Així, podrien encarar el procés de selecció amb més probabilitats d’èxit.

Així mateix, les persones candidates també van preparar amb l’equip del servei tot el procés de selecció: la posta a punt dels currículums i la preparació de l’entrevista de feina.

 

UNA SINERGIA QUE HA FET POSSIBLE LA INSERCIÓ DE PERSONES DE DIVERSES ENTITATS

Aquest procés ha estat una acció emmarcada en el programa Sinergies Laborals, que cerca afavorir la ocupabilitat a empreses del territori. Sinergies Laborals compta amb el suport dels Programes d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials de Fundació La Caixa, convocatòria 2021.

La necessitat de contractar a tantes persones ha possibilitat un treball en xarxa amb altres entitats del territori. El resultat ha estat positiu, 12 contractacions d’un mínim de tres mesos de durada.

Una acció inclusiva que permetrà a les persones contractades fer un pas més cap a la seva autonomia, sumant una nova experiència laboral en un sector tan necessari i demandat com és el de la neteja.

Esperem que sigui positiva i enriquidora per a tothom!